Mila in lockdown: “BBQ verliep niet zoals gepland…”

Laten we eerlijk zijn. Als de zon niet zo fel zou schijnen, zou deze lockdown-light veel moeilijker zijn om mee te leven. De afgelopen dagen was het weer zó ongelooflijk goed dat de gelukkigen onder ons BBQ’s hebben kunnen houden… Na eerst de tuinmeubelen te hebben moeten schoonmaken, natuurlijk!

Onze sterke man in huis schrobde de BBQ-grill terwijl ik de blauwe plastic tafel en bijpassende stoelen inzeepte. Een redelijk ouderwetse werkverdeling, dat geef ik toe. Man kookt vlees, vrouw kuist huis, iets in die aard… We keken elkaar aan terwijl we zuchtten. Onze zomeroutfits zagen er ab-so-luut niet uit.

Het juiste materiaal?

De BBQ, die teruggaat tot onze eerste zomer samen, is altijd al wiebelig geweest. Wat betreft de tafel, die is niet erg oud maar wel gebogen in het midden. Alsof er onderweg een instorting is gebeurd. Ik liet het liever niet aan mijn hart komen. Harder schrobben! Sneller inzepen!

Een idyllisch schilderij! Of bijna…

De worsten waren net klaar, de kleine salade bestrooid met gebakken uien, de rode wijn trilde in de glazen op onze niet bepaald rechte tafel… Alles was perfect! Om het mooi te maken hadden we een mooie citroengraskaars op tafel gezet. Je kent ze wel: van die zeer platte kaarsen die je in de supermarkten vindt, gegoten in terracotta potten ter grootte van een klein bord. Ja, toch?

Uitblazen…

Volgens mijn man, een zelfverklaarde expert op dit gebied, was de lont zo groot dat ik hem in één keer hard moest uitblazen, terwijl ik er bijna bovenop stond. Ik probeer… En faal door wasscherven op de tafel te doen belanden die natuurlijk direct verharden. Lachen of ruzie maken? Zoiets hangt van de sfeer van de avond af…

Aiaiai

De kleipot bewoog geen milimeter meer. Aan de tafel gelijmd. De was die overbleef had duidelijk de vlam aan de bodem van de pot laten likken, met als gevolg dat de plastic tafel bijna geperforeerd was. Hij klaagt. Ik fluit. Ik wil zelfs luid lachen, maar durf niet eens.

Positief eindigen

Ik kan nu tenminste zeggen dat we nu een unieke plastic tafel hebben. Eentje met ingebouwde ruimte voor een kan water, een schaaltje chips of een bloempot. Praktisch!


Terug naar het nieuwsoverzicht