Dit pand werd verkocht voor bijna 1 miljard euro, wat “te weinig” is!

Hoewel Groot-Brittannië in lockdown zit, is een uitzonderlijk pand voor een al even uitzonderlijk bedrag onlangs van eigenaar gewisseld…

Het Londense Ritz, het beroemde luxehotel, werd verkocht aan een investeerder uit Qatar door de rijke Barclay-broers die maar ruzie bleven maken over de verkoop.

De verkoop werd aangekondigd door het Britse advocatenkantoor Macfarlanes, dat de investeerder in Qatar (wiens naam niet bekend werd gemaakt) heeft geadviseerd. “Het is een voorrecht om de nieuwe eigenaar van het Ritz Hotel te worden en de mogelijkheid te hebben om de stijl en tradities te bestendigen”, aldus een woordvoerder van de mysterieuze koper.

Meer dan 6.000 pond per nacht!

Het Ritz, gelegen op Piccadilly in hartje Londen, is een van de meest prestigieuze paleizen van de Britse hoofdstad. Het hotel telt 130 kamers, met prijzen variërend van £ 650 per nacht tot meer dan £ 6.000 voor de grootste suite. Het bedrag van de transactie werd niet bekend gemaakt, maar ligt volgens de Britse pers tussen de 700 en 800 miljoen pond.

De verkoop van het hotel benadrukt de onenigheid tussen de tweelingbroers David en Frederick, die het niet eens waren over de verkoopprijs, althans volgens de Britse pers. “We zijn verrast en teleurgesteld door de aankondiging dat het Ritz Hotel naar verluidt is verkocht,” zei Frederick Barclay in een verklaring die door Bloomberg is verkregen. “We werdn niet geraadpleegd en hebben deze verkoop niet goedgekeurd,” voegde hij eraan toe. Hij had vóór de verkoop gewaarschuwd dat hij bereid was om juridische stappen te ondernemen als de verkoopprijs te laag was, en verzekerde dat hij een bod van meer dan 1 miljard pond had ontvangen.


Terug naar het nieuwsoverzicht