Coronavirus: Goed nieuws voor Brusselse eigenaars!

De Brusselse minister van Financiën en Begroting, Sven Gatz (Open Vld), heeft besloten om huiseigenaren in het Brussels Gewest twee maanden extra te geven om hun onroerende voorheffing te betalen.

visit.brussels – Eric Danhier

De waarschuwingen omtrent de onroerende voorheffingen zullen vanaf de zomer door de administratie (Belastingdienst Brussel) worden opgestuurd. Volgens de huidige procedure hebben de inwoners van Brussel twee maanden de tijd om het bedrag te betalen. Wanneer een betalingsplan wordt aangevraagd, kan de betaling over een langere periode worden gespreid.

Sven Gatz heeft besloten om de twee betalingstermijnen met twee maanden te verlengen: tot vier maanden voor de normale procedure en gespreid over een periode van zes maanden voor eigenaars die een betalingsuitstelplan nodig hebben.

De motivering van de minister: “In deze tijden van de coronaviruscrisis begrijp ik dat het voor sommige huiseigenaren niet gemakkelijk is om alle rekeningen op tijd te betalen. Door de betalingstermijnen voor de onroerende voorheffing met twee maanden te verlengen, hopen we de Brusselaars meer financiële armslag te geven. Om de burgers van ons land zo eerlijk mogelijk te behandelen, volgen we het extra uitstel van twee maanden voor fiscale zaken dat door de federale regering is ingevoerd”.


Terug naar het nieuwsoverzicht