Lockdown: Zo kan je naar radiostations van over de hele wereld luisteren!

Tijdens deze coronacrisis kan de radio helpen om je gedachten te verzetten. Of misschien wil je gewoon weten wat er vanuit het buitenland wordt gemeld. Dankzij een internetradio kan je zelfs stations van de andere kant van de wereld ontvangen…

De hele wereld aan je oren

Dit lukt dankzij een tuner die via het internet verbinding met radiozenders maakt. Zo zijn enkele tienduizenden stations van overal ter wereld beschikbaar. Beschik je niet over een internetradio, dan kan je ook gewoon online luisteren via gratis platforms zoals internet-radio.com.

Dankzij de geheugen- en favorietenfuncties kan je je favoriete radiozenders instellen zonder dat je naar de juiste frequentie hoeft te zoeken. Je krijgt ook geluidsbronnen van digitale kwaliteit (128 Kbps, equivalent of beter dan een MP3-bestand), zonder het onaangename geknetter van de FM-band.

De meest geavanceerde modellen bieden zelfs de mogelijkheid om podcasts te downloaden en zelfs programma’s op te nemen op geheugenkaarten of USB-sticks.

Technisch gezien wordt een internettuner op je stereo-installatie aangesloten zoals een conventionele FM-tuner, hetzij via analoge (RCA) of digitale (coaxiale of optische) audioverbindingen. Je sluit hem rechtstreeks aan op de audioversterker of op de actieve luidsprekers voor de versterkte modellen. Er bestaan ook modellen die je mee kan nemen van de ene naar de andere kamer, buitenshuis of zelfs naar het buitenland. Het enige wat je dan nodig hebt, is een wifi-verbinding.


Terug naar het nieuwsoverzicht