Coronavirus: Expert raadt gebruik van masker en handschoenen af!

Steeds meer mensen vragen zich af of we niet beter gaan winkelen met handschoenen en een masker op. Minstens één professor adviseert het tegenovergestelde…

Photo by Gabriel Gurrola on Unsplash

Eric Tricot, hygiëne-expert van het ziekenhuis van Le Mans in Frankrijk, gaf zijn mening in het dagblad Le Parisien. Hij wijst er vooral op dat het ziekenhuispersoneel een tekort aan maskers heeft en dat ze gereserveerd moeten worden “voor mensen die echte symptomen hebben”.

Wat de handschoenen betreft, kan zijn mening als een verrassing komen: “Handschoenen hebben hun effectiviteit bij het voorkomen van de overdracht van ziektekiemen niet bewezen. Integendeel. Je raakt er alles mee aan, het zal zeer snel vervuild raken en ze zijn slecht voor het milieu. Het is beter om je boodschappen met de blote hand te doen en de voorkeur te geven aan frequent wassen of desinfecteren”, aldus de man. Bovendien zouden de risico’s op besmetting bij het verwijderen ervan zeer groot zijn. Dus of je nu winkelt of thuis je boodschappen uitpakt, handschoenen mogen achterwege blijven.


Terug naar het nieuwsoverzicht