6 manieren om online audio- en videocalls te organiseren

30/03/2020

De lockdown die door de huidige coronacrisis wordt ingevoerd betekent dat we ons moeten isoleren. Een gedwongen isolatie kan moeilijk te plaatsen zijn, zeker voor ouderen en kinderen.

Photo by William Iven on Unsplash

Gelukkig zijn er nieuwe technologieën waarmee je niet alleen gemakkelijk, maar ook volledig gratis kan communiceren, als je over het nodige materiaal beschikt: een smartphone, tablet of computer. Vaak grijpen we terug naar de smartphone, aangezien die compact is en er voor elk budget wel een model beschikbaar is.

Als je over een internetverbinding beschikt, kan je via onderstaande 6 applicaties gratis bellen met je familie en vrienden.

Skype

Skype werd in 2003 gelanceerd en is een pionier op vlak van videocalls. Het is compatibel met alle toestellen en je kan iedereen die over de app beschikt gratis contacteren. Met of zonder video. Als je credits koopt, kan je ook naar vaste en mobiele nummers in de hele wereld bellen.

Google Duo

Google Duo is enkel beschikbaar voor gebruikers die een smartphone of tablet hebben waarop de laatste versies van Android of iOS draaien. Met de app kan je videogesprekken voeren met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Je hebt voor Google Duo dus wel een goede internetverbinding nodig of op z’n minst 4G.

WhatsApp

WhatsApp is tegenwoordig op de meeste smartphones geïnstalleerd. Je kan er niet alleen berichtjes mee versturen, maar ook audio- en videogesprekken voeren. Net als bij Google Duo heb je een goede internetverbinding nodig om de kwaliteit van het gesprek te garanderen.

Viber

Viber is, net als Skype, een app die compatibel is met smartphone, tablet en computer. Je kan tekstberichten versturen, maar ook bellen of videogesprekken houden, op voorwaarde dat beide gesprekspartners over de app beschikken natuurlijk.

Facebook en Instagram

Ook via deze sociale netwerken kan je audio- en videogesprekken voeren. In tegenstelling tot de voorgaande apps, moet je wel lid zijn van de Facebook- en Instagramcommunity. Voor ouderen of kinderen kan dat een drempel zijn.