Coronavirus: Vastgoed bezoeken verboden!

Het Crisiscentrum heeft zopas gemeld dat het voor potentiële kopers van vastgoed verboden is om panden te bezoeken, en dit als gevolg van de coronaviruscrisis.

“Dit is een goede zaak, want de bescherming van de volksgezondheid is op dit moment het belangrijkste element en moet daarom voorrang krijgen”, stelt het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Een totaalverbod is cruciaal “omdat we tijdens een klassiek bezoek in contact staan met andere mensen en het dus een niet-essentiële verplaatsing betreft”.

“Individuen die tot vandaag hun huizen wilden verkopen, mochten nog steeds bezoekers ontvangen, één voor één.”, legt IPI-woordvoerder Dorian Stevens uit. Dat mag dus ook niet meer.

De huidige maatregelen, genomen in de strijd tegen het coronavirus, hebben de vastgoedmarkt nagenoeg tot stilstand gebracht. “Het is erg moeilijk om nieuwe eigendommen op de markt te brengen als er geen bezoeken meer gebeuren en er geen foto’s voor de website kunnen worden genomen”, voegde Stevens eraan toe.

Het is ook nog maar de vraag of en in hoeverre dit van invloed zal zijn op de huizenprijzen. “Het is voorbarig om hier nu al uitspraken over te doen, maar als deze situatie nog een paar maanden duurt, kunnen verhuurders geneigd zijn om de prijs te verlagen”, zegt ze.


Terug naar het nieuwsoverzicht