Mila in isolatie: “Mijn laatste boodschappen voor de middag!”

Woensdagochtend 18 maart: ik heb besloten nog snel naar de doe-het-zelfwinkel te gaan, voor de lockdown light begint. Ik was duidelijk niet de enige die een voorraad verf, bloemen, plakband, aarde en sjablonen wou inslaan. De wachtrij was lang, héél lang…

 

Het vooruitzicht om opgesloten te zijn zonder de mogelijkheid om te klussen beangstigde heel wat Belgen. Dus maakten ze zich klaar om tijdens de lockdown thuis te beginnen werken of om begonnen werken af te maken. Dat was ik alleszins ook van plan.

Kar volgeladen in 1, 2, 3

Ik had een lijst gemaakt van wat ik nodig had en had alles ook snel gevonden. Snel binnen en buiten: de shopninja, dat ben ik! Verfpotten hier, houten kaders daar, transparante vernis en we zijn klaar! De reizen rond de wereld die onze LO-leerkracht ons vroeger liet doen hebben dan toch een nut gehad!

“Nergens beter dan thuis…”

Trots kwam ik net voor twaalf uur thuis. Emotioneel dacht ik aan Assepoester die ook zo hard heeft moeten lopen om op tijd te zijn. Ik heb toch even over mijn schouder gekeken om te checken dat ik onderweg niets verloren was. Achter mij viel de deur in het slot. Thuis. Thuis voor een tijdje. Nergens beter dan thuis.

Met een schriftje en een potlood in de hand ben ik door mijn huis gelopen. Voor elke ruimte heb ik opgeschreven wat er te doen was. Herstellingen, verbeteringen, herinrichtingen. Er was werk aan de winkel. Gelukkig maar! Dagenlang voor de tv hangen is niets voor mij. Ik ben gefocust op werk, vooruitgang en efficiëntie. Zie je het voor je?

De troepen motiveren

Ik heb mijn bevindingen met veel passie voorgelegd aan mijn troepen. Daarbij heb ik veelvuldig ‘Ah!’ en ‘Oh!’ en ‘Hmpf!’ laten vallen. Ik heb een foto van mijn aankopen naar mijn man gestuurd, die nog op het werk was, om hem al wat te motiveren. Om hem al wat klaar te maken voor wat hem te wachten stond. Voorzichtig. Als een slimme Assepoester.

Ik heb mij ingehouden: een planning voor de werken, heb ik niet opgesteld. Dat was te gevaarlijk. Ik mocht de gouden handen die al dat werk gingen uitvoeren niet afschrikken! Dus ik heb mijn arbeiders rustig laten thuiskomen en hen rustig voor de tv laten zitten. Maar morgen beginnen we eraan!


Terug naar het nieuwsoverzicht