Met deze tip maken bacteriën geen kans!

In het midden van de vorige eeuw werden heel wat meisjes al van jongs af aan klaargestoomd om het huishouden te runnen. Een stereotype opleiding waarin ze leerden koken, rekenen en onderwijzen en waarin ze ook heel wat leerden over hygiëne in huis.

 

Leerlingen leerden er niet alleen kledij wassen (want wasmachines werden pas gemeengoed in de tweede helft van de 20ste eeuw), maar ook heel wat andere technieken om een huis proper te maken. Strijken speelde daarin een belangrijke rol. We denken vaak dat een wasbeurt genoeg is om de was helemaal zuiver te krijgen. Vlekken en vuil zijn dan inderdaad wel verdwenen, maar bacteriën en parasieten hebben meer nodig om van de stof te verdwijnen. Enkel hitte kan daarbij helpen.

Met de moderne wasmachines van vandaag kan je hoge temperaturen, tot 90°, bereiken. Maar… die oplossing geldt niet voor alle kledij. Sommige materialen verdragen geen temperaturen hoger dan 40°. Dat is vooral het geval voor ondergoed, terwijl die stukken er net baat bij hebben om extra grondig gereinigd te worden!

Strijken maar!

Een van de beste alternatieven is de was strijken na elke wasbeurt. Om te vermijden dat je de stof verbrandt, raden we een stoomstrijkijzer aan, waarvan het ijzer zelf niet opwarmt. Dat type strijkijzer is geschikt voor elk soort textiel en helpt je om 99% van de bacteriën, gisten, schimmels en parasieten die in je was schuilen te vernietigen. Bovendien zullen je kleren en ondergoed dankzij de stoom verlost zijn van vieze geurtjes.

Stoomstrijkijzers hebben wel meer voordelen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en geven glans aan je kledij, wat niet gezegd kan worden van traditionele strijkijzers die de vezels van je kleren net beschadigen en kleuren verdoezelen.

Met een stroomstrijkijzer wordt ook het risico op allergieën en een gevoelige huid verkleind. Een investering die dus zeker een overweging waard is als je je strijkijzer binnenkort moet vervangen!


Terug naar het nieuwsoverzicht