Deze Belgische straat wordt “het miljardairsplein” genoemd!

Dit is de duurste straat van België. De toegang is er beperkt, het verkeer eveneens. De huizen worden er voor bedragen met 6 nullen verhandeld en appartementen over het algemeen verhuurd voor meer dan 5.000 euro per maand… Welkom op Bossquare, ook bekend als het “miljardairsplein”.

Een in 1910 gesloopte villa maakte drie jaar later plaats voor een doodlopende weg. Er werden er enkele huizen gebouwd vanaf de eerste wereldoorlog tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze straat, die toen al erg druk was, was verboden voor winkels en appartementen. In de loop der jaren maakte de regel plaats voor meerdere vrijstellingen en het aantal flats heeft langzaam maar zeker het aantal woningen overtroffen.

Het plein telt nu 61 appartementen voor 53 nummers en 27 gebouwen, en wordt beschermd door een hek. De toegang is dus verboden voor toeschouwers en verloopt via een conciërge die komt openen. Saillant detail: de straat, een verlengstuk van de Louizalaan, behoort niet aan de gemeente maar aan de eigenaars van de gebouwen toe. Hetzelfde geldt dus ook voor de geklasseerde kastanjeboom, de verlichting en de trottoirs.


Terug naar het nieuwsoverzicht