Amazon-baas koopt huis voor… 165 miljoen dollar!

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon en beschouwd als de rijkste man ter wereld, heeft zojuist het record gebroken voor de prijs die ooit voor een woning in Los Angeles werd betaald.

Amazons CEO betaalde zo’n 165 miljoen dollar om eigenaar te worden van een luxewoning in de Californische megapolis. Het pand, genaamd Warner Estate, werd door Bezos gekocht van een andere miljardair (Amerikaans mediamagnaat David Geffen, mede-eigenaar van DreamWorks Studios samen met Steven Spielberg en Jeffrey Katzenberg). Bezos, waarvan het fortuin op meer dan $110 miljard wordt geschat, breekt dus het record voor de prijs die voor een woning in de regio van Los Angeles werd betaald.

Het vorige record in de Californische stad werd vorig jaar gevestigd. Toen betaalde zakenman Lachlan Murdoch 150 miljoen dollar voor het Bel-Air eigendom, dat te zien is in de aftiteling van de televisieserie The Beverly Hillbillies.

Het weelderige Warner Estate werd in de jaren dertig van de vorige eeuw ontworpen voor Jack Warner, mede-oprichter van het productiebedrijf Warner Bros. Het is gevestigd in Beverly Hills, Los Angeles County, en omvat gastenverblijven, een tennisbaan en zelfs een 9-holes golfbaan. Dit 1.200 vierkante meter grote herenhuis wordt beschouwd als een hoogtepunt van “grandeur en glamour”. Het huis is gelegen op 1801 Angelo Drive in Beverly Hills.


Terug naar het nieuwsoverzicht