Stormen zullen meer dan 100 miljoen euro kosten

Terwijl ons land net herstellende was van de storm Ciara, werd het zwaar getroffen door de storm Dennis! En nu is Ellen op komst! Iets om de verzekeringsmaatschappijen mee wakker te schudden?

Sudpresse heeft reeds het totale bedrag van de schadevergoeding aan de slachtoffers van de eerste storm (Ciara, waarschijnlijk de meest gewelddadige van de drie) onthuld. Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsmaatschappijen, heeft aangekondigd dat de grens van 100 miljoen euro ongetwijfeld zal worden overschreden!

In totaal zijn er tienduizenden oproepen ontvangen door verzekeringsmaatschappijen. Wautier Robijns, woordvoerder van Assuralia, legt uit: “Over het algemeen ligt de vergoeding rond de 2.000 euro. Daarnaast is er een eigen risico dat door de eisers moet worden betaald. We hebben het over 250 euro.” Maar natuurlijk is dit een gemiddelde…

Er wordt echter niet verwacht dat deze stormen de verzekeringspremies zullen verhogen, tenzij ze een terugkerende gebeurtenis worden. Wat de verzekeraars betreft, zijn Ciara en Dennis niet “uitzonderlijk”. Voorlopig is er dus geen verandering in het risico. Merk ook op dat het bedrag van 100 miljoen euro alleen betrekking heeft op de storm Ciara en dat het zal worden opgeblazen door de schade veroorzaakt door Dennis en waarschijnlijk ook door Ellen volgend weekend.


Terug naar het nieuwsoverzicht