De 2de coolste wijk van Europa ligt in… België!

13/02/2020 - Immovlan.be

Het mag gezegd dat wij Belgen, in tegenstelling tot onze buren, over het algemeen bescheiden zijn. We gaan dus niet zomaar van de daken schreeuwen dat de op één na meest trendy wijk van Europa in ons land ligt. Toch?

De universiteitswijk van Elsene, gelegen in de buurt van de ULB en het kerkhof van deze Brusselse gemeente, is door de Britse krant The Guardian op de tweede plaats geplaatst in de ranglijst van de tien “coolste” wijken van Europa. Alleen Järntorget/Långgatorna in Göteborg (Zweden) ligt voor. El Cabanyal in Valencia (Spanje) staat op de derde plaats, voor Bomfin in Porto (Portugal) en Neukölln in Berlijn (Duitsland).

De Britse journalist beschrijft het universiteitsdistrict van Elsene als goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar niet erg populair bij toeristen. “Er zitten evenveel oudere mensen als jonge professionals die op zoek zijn naar bars en winkels. Je hebt net zo veel kans om met een nieuwkomer uit Afrika te praten en het restaurant van zijn dromen te openen, als met een Belgische bareigenaar van een jaar of 70”.

Biologisch en duurzaam!

De studentenpopulatie heeft de laatste jaren nieuw talent en nieuwe investeringen aangetrokken, met de ULB en de VUB, de twee belangrijkste universiteiten van de hoofdstad, in de onmiddellijke nabijheid. De Guardian wijst ook op het project See U voor de tijdelijke bezetting van de voormalige politiekazerne Fritz Tousaint, op een steenworp afstand van het station van Etterbeek en talrijke bus- en tramhaltes, waar kleine duurzame bedrijven gevestigd zijn, waaronder het eerste Brusselse kinderwagenvriendelijke café, een bioscoop, een velodroom en een wekelijkse biologische markt.


Terug naar het nieuwsoverzicht