Zijn vuilniszak wordt niet opgehaald en hij krijgt een boete!

Alweer een vreemd verhaal over een inwoner van Watermaal-Bosvoorde versus Net Brussel… Sudpresse gaf ons meer details!

Zoals elke dinsdagavond liet Marcel (niet zijn echte naam) zijn gele (papieren) en witte (ongesorteerde) zakken achter. Verrassing, twee weken later ontving hij een aangetekende brief waarin hem gevraagd werd om 75 euro te betalen voor de ongeplande afhaling van een zak… Aan dit bedrag moet een “gerechtelijke of administratieve procedure” worden toegevoegd, zegt de aangetekende brief…

Marcel, die er zeker van is dat hij zijn vuilnisbak op het juiste moment buiten heeft gezet en ervan overtuigd is dat de zak “vergeten” is, betwist wat hem ten laste wordt gelegd. Maar het gebrek aan reactie baart hem zorgen, vooral omdat de blauwe en oranje vuilniszakken ook niet altijd worden opgehaald. Zo’n 7 maanden na zijn eerste uitdaging ontving hij eindelijk een brief waarin staat dat hij “een administratieve boete kan krijgen, waarvan het bedrag tussen de 50 en 62.500 euro ligt”

Marcel deed vervolgens beroep op de schepen voor netheid, Cathy Clerbaux, maar ze slaagt er niet in om gehoor te krijgen bij Net Brussel… Wat des te oneerlijker lijkt, zegt ze, is dat “Net Brussel de zakken in deze straat meermaals niet heeft opgehaald”. Uiteindelijk kwam er, wellicht door de media-aandacht voor deze zaak of door de gemeente Schaarbeek die besliste om het ABP (Agence Bruxelles-Propreté) te belasten voor het niet ophalen van de vuilniszakken, geen gevolg aan deze zaak.


Terug naar het nieuwsoverzicht