Video: de experimentele stad die Toyota gaat bouwen

De Japanse groep heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn toekomstig stadsproject voorgesteld. Vanaf volgend jaar beginnen Toyota en zijn technologische partners met de bouw van een nieuwe stad van 71 ha groot.

Woven City zal gebouwd worden aan de voet van de bekende Mount Fuji. Het Deense architectenbureau Bjarke Ingels Group (dat ook het World Trade Center in New York en het hoofdkwartier van Google in Californië heeft ontworpen) is verantwoordelijk voor de bouw van het project. De stad zal bestaan uit duurzame, houten gebouwen en zal elektriciteit opwekken met behulp van zonnepanelen en brandstofcellen.

Een teststad

Het doel van Woven City is om heel wat nieuwe technologieën en innovaties op vlak van mobiliteit, veiligheid en hulp aan personen te testen. De huizen zullen uitgerust zijn met sensors die checken of de bewoners zich goed voelen. Toyota voorziet plaats voor ongeveer 2.000 inwoners, waaronder medewerkers van de groep, onderzoekers en wetenschappers.

Voor verplaatsingen in Woven City voorziet Toyota zelfrijdende voertuigen die geen vervuiling of geluidsoverlast veroorzaken. Drones zullen in de stad verschillende opdrachten uitvoeren en in diensten voorzien.


Terug naar het nieuwsoverzicht