Hun buurvrouw van 85 jaar valt hen dag en nacht lastig: “Ze probeert een vlieg te doden met een hamer!”

Annie en Patrice hadden alles waar ze van droomden: drie kinderen, een auto en hun droomwoning in Jumet, bij Charleroi… Jammer genoeg doet hun 85-jarige buurvrouw alle moeite van de wereld om hen het leven zuur te maken. Sudpresse ging bij hen op bezoek.

 

In september 2016 verhuisden Annie en Patrice naar Jumet. Sindsdien is hun leven een hel geworden: ze wilden trouwen, maar al hun spaargeld is naar hun advocaat gevloeid. Sinds hun eerste nacht in hun nieuwe huis slaat de buurvrouw rond drie uur ’s nachts met een hamer op de muur.

Tegenover het gerecht verklaarde ze dat ze probeerde “een vlieg te doden”… De problemen zijn een overblijfsel van de vorige eigenaar, die de ex-schoonzus was van de buurvrouw. De spanning is er nog steeds te snijden, ook al wonen er nu dus nieuwe mensen in het huis!

Wat doet justitie?

Er werden al een vijftigtal klachten neergelegd: van nachtlawaai tot schadelijke producten die over hun huis gegooid werden. De rechtbank van Charleroi heeft de schuldige tot een jaar cel, met vijf jaar uitstel, veroordeeld. Maar ze is nooit naar de rechtbank geweest… Sindsdien stapelen de klachten zich op, maar het gerecht blijkt ze niet te horen…


Terug naar het nieuwsoverzicht