Zo laat je je woning instant goed ruiken

Regelmatig je huis verluchten doet wonderen, maar kwalijke geurtjes kunnen altijd. Je woning een lekker geurtje aanmeten? Kinderspel.

Er zijn heel wat opties en trucjes voorhanden en wij zetten er alvast enkele op een rijtje. Van makkelijk tot net wat meer werk. Kies je favoriete geur en gun je woning een extraatje.

Aromabranders en geurstokjes

Deze twee nemen we samen, want ze kunnen makkelijk in de winkel gekocht worden en zijn in tal van geuren verkrijgbaar. Een aromabrander werkt met essentiële oliën die verwarmd worden. Net als bij geurstokjes heb je de keuze uit tientallen geuren en is het zoeken geblazen tot je de perfecte geur vindt. De branders en potjes met geurstokjes vormen bovendien vaak een leuk, decoratief element in je woning. De prijzen variëren van uiterst betaalbaar tot peperduur!

Kamerspray

De voorbije jaren zijn ook heel wat mensen gezwicht voor een kamerspray. Het gaat om interieurparfums in een stijlvolle flacon die een lekker luchtje verspreiden. Enkele keren verstuiven is genoeg om urenlang een frisse geur te bekomen.

Kruiden

Mag het een stukje pittiger, dan zijn kruiden het overwegen waard. Niet iedereen is fan, maar moet dat? Wat kokend water met rozemarijn bijvoorbeeld is een veel gekozen optie. Het vergt wat meer moeite, maar af en toe kan het best een optie zijn.

Schoonmaakazijn in borden

Heb je nog wat borden over en wil je alle kwalijke geurtjes uit huis krijgen? Zet in de winter enkele diepe borden met schoonmaakazijn op de verwarming en de verdamping zorgt ervoor dat alle muffe geurtjes verdwijnen. Een aroma in de azijn geeft nog een extra touch aan het geel. De meeste mensen zijn wel te vinden voor een citroengeur, dus doe er gerust enkele druppeltjes citroen bij.

Wasmiddel in je stofzuiger

Of je stofzuigen nu al dan niet een fijne bezigheid vindt, daar bemoeien we ons niet mee, maar door waspoeder op te zuigen en vervolgens je woning te stofzuigen, verspreid je wel een lekkere geur in huis. Te proberen als je volgende keer aan de slag gaat!


Terug naar het nieuwsoverzicht