Mila knipoogt: “Waarom mijn brievenbus de beste is!”

Er zijn een heleboel zaken die ik thuis graag anders zou zien, behalve één ding dan misschien, zijnde mijn brievenbus…

Laatst keek ik vanuit mijn woonkamer naar buiten en werd ik als het ware op een kleine show getrakteerd. Mijn overbuurman, het regenweer trotserend, rende als een halve bezetene naar zijn brievenbus om hem leeg te maken. Met beide handen hield hij zijn badjas stevig rond zijn middel om ongewenste onthullingen te voorkomen. Gelukkig maar…

Ik ben weer vrolijk. Dank je, Albert !

Op dat moment had ik mijn lege koffiekop in de gootsteen moeten zetten en mijn leven verderzetten, om het zo te zeggen. Maar dat deed ik niet. Mijn ogen bleven gericht op Albert, die alle moeite van de wereld had om niet doorweekt te raken en zich aan het opwinden was over het feit dat het in zijn brievenbus had binnengeregend, met alle gevolgen van dien natuurlijk. Hij liet zelfs een brief in een plas op de grond vallen, wat de situatie nog wat erger maakte voor hem en nog iets amusanter voor mezelf. Niet mooi, ik weet het, maar ik ben ook maar een mens. En eerlijk, die bijna anderhalve minuut heeft me vrolijk gemaakt!

Mijn brievenbus is de beste

Mijn brievenbus zit in mijn voordeur en daar ben ik maar al te blij om. Omdat mijn buren nooit de kans zullen krijgen om me te zien afzien bij het ophalen van mijn briefwisseling, wat meteen ook wil zeggen dat ik geen regen of andere elementen moet trotseren. Om twaalf uur ‘s middags, om middernacht, in een zijden negligé of met een oud joggingpak met een gat erin, het maakt allemaal niet uit wanneer of hoe ik mijn brievenbus ledig. Het enige dat ik hoef te doen, is de zilveren sleutel van de brievenbus omdraaien en hopla, de post valt gewoon voor mijn voeten.

Niet jaloers…

Nu is het wel zo dat bepaalde van mijn buren over (veel) mooiere brievenbussen beschikken dan ikzelf. Op een sokkel, in blauwe steen of zwart graniet, imposant en prestigieus… Zegt dat iets over de bewoners? In ieder geval beneid ik hen niet, voor de redenen die ik hierboven heb aangehaald.

Een gepimpte brievenbus?

Moest ik ook zo’n “buitenbrievenbus” hebben, zou ik deze zeker pimpen, wat eigenlijk gewoon personaliseren betekent. Met felle kleuren en misschien zelfs een beetje afwijkend, gewoon daarom. Mijn favoriet? Een volière versierd met gele en blauwe vogels…


Terug naar het nieuwsoverzicht