De 4 minst dure kastelen van België

12/01/2023

Neen, je moet geen multimiljardair zijn om eigenaar te worden van een kasteel. Zelf miljonair zijn is niet nodig! Hou er wel rekening mee dat je wat geld opzij houdt voor eventuele reparaties en onderhoud…

1. Kasteel in Andrimont (vanaf € 450.000)

Vroeger een majestueuze herenboerderij, nu verdeeld in drie grote huizen. Kom de nieuwe bestemming van dit 367 m² grote pand ontdekken in het voormalige ‘Château d’Andrimont’, dat momenteel gerenoveerd wordt. Het omvat 5 slaapkamers (in te richten) en een badkamer, wasruimte, dressing, kantoor, enz. De woonkamer/keukenruimte is 71 m² groot. Een privéterrein van 152 m² met een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Twee parkeerplaatsen zijn inbegrepen bij het huis.

2. Kasteel in Mourcourt (1.280.000 €)

Een kasteel kopen zonder al te veel werk aan? Dan is dit een kolfje naar jouw hand. Het domein beslaat een oppervlakte van 691 vierkante meter en is in uitstekende staat. Het perfecte compromis dus, tussen erfgoed en moderniteit. Het goed is omgeven door een prachtige slotgracht om het plaatje compleet te maken, en telt niet minder dan 5 slaapkamers, een sportzaal, een open keuken en zelfs een gastenkamer in het topje van de toren. Het geheel is geconstrueerd uit edele en solide materialen, die je elke dag opnieuw terug in de tijd katapulteren.

3. Kasteel in Walhorn (1.190.000 €)

Tussen Walhorn en Hergenrath (gemeente Lontzen), in het noorden van de Duitstalige Gemeenschap, vlak aan de grens met Duitsland en aan de oevers van de Grotbach-stroom, ligt het historische "Château Thor". Het landgoed dankt zijn naam aan de imposante toegangspoort. Het gedeeltelijk geklasseerde Château de Thor telt drie vleugels gegroepeerd rond een geplaveide binnenplaats uit het begin van de 18e eeuw. Sommige gebouwen zijn gerenoveerd en anderen moeten nog uitgebreid/vernieuwd worden. Het prachtige hoofdgebouw, met een woonoppervlak van ongeveer 600 m2, is in 1998 volledig gerenoveerd en werd tot een paar jaar geleden geëxploiteerd als hotel/restaurant met 10 tweepersoonskamers. Binnenin zijn enkele oude plafonds met sierlijsten en schouwen bewaard gebleven, vooral in de kapel en het aangrenzende salon. De kapel heeft lambriseringen en eiken deuren in Louis XV-stijl met houtsnijwerk. In het salon zijn de muren bekleed met behang met Bijbelse taferelen. Het pand wordt omgeven door een park van ongeveer 1 hectare met een conciërgewoning met 1 slaapkamer, een carport voor 5 tot 6 auto’s en een vijver. De fundamenten van een 11de-eeuws kasteel werden blootgelegde toen de vijver werd gedregd.

4. Kasteel in Erezée (1.200.000 €)

Ontdek dit adembenemende landgoed, dat niet enkel bestaat uit een fantastisch kasteel uit de 20e eeuw, maar ook uit een elegant herenhuis uit de 19e eeuw. Het vastgoed beschikt over 24 kamers in totaal, een echt buitenkansje dus. Houd het domein volledig voor jezelf, of stel het open voor evenementen. Met een ligging op 10 minuten van Durbuy en La Roche en Ardennes zit je in beide gevallen goed!