Mila knipoogt: “Muren die alles veranderen!”

Afgelopen weekend, nog voor de winter echt in het land was om vervolgens maanden te blijven hangen, heb ik mijn hark bovengehaald om komaf te maken met de vele bladeren die overal verspreid liggen. Bruine, rode, en okerkleurige bladeren… maar dan echt overal! Ik zuchtte en was het al op voorhand beu. Een paar maanden niet meer tuinieren? Geen handen meer in de grond? Geen voorzorgsmaatregelen? Nope! Tenzij…

Tenzij ik de tuin in huis uitnodig! Ik was zo opgezet met dit idee dat ik meteen wilde onderzoeken waar ik mijn “groene” omgeving kon installeren. Een beetje redelijkheid was weliswaar aan de orde, want het is nu eenmaal onmogelijk om een hele muur te bedekken met planten en dergelijke meer. Niet dat ik in een kasteel woon ofzo, maar toch… Ik had het simpelweg geweldig gevonden! Ik zou zelfs een hele gang van kleurrijke plantages creëren waarvan de vallende bladeren me elke dag als een prinses begroeten. Of een volledige muur van mijn grote badkamer transformeren in een wandtapijt van groen mos.

Magisch…

Dáár zal het mogelijk zijn: een vierkante meter planten. Beter dan niets! Een uniek schilderij recht uit de natuur. En ook al woon ik niet in een kasteel, ik droom graag groot. Planten en potten zijn mooi (ik heb er enkele, dus ga niet doen alsof ik ze maar niets vind), maar grassen, vaste planten, klimop en ga zo maar door, het ziet er allemaal geweldig uit. Chique zelfs!

Ik vind het in één woord “magisch” en het stelt me in staat om even te ontsnappen van alles. Groen in huis is heerlijk en bovendien kan je er beter door ademen: het verbetert de luchtkwaliteit, bevochtigt de ruimte, zulke zaken.

Niet altijd even handig…

Nu is de hele muur bedekt, van vloer tot plafond. Als ik water geef, hoop ik telkens dat het niet van de muren zal lopen. Zo’n verticale tuin is niet altijd even handig…


Terug naar het nieuwsoverzicht