Ga je verhuizen? Denk zeker aan deze postservice!

Verhuizen staat voor veel Belgen synoniem met post mislopen. Nochtans komen je facturen maar beter tijdig en op de juiste bestemming aan. Benieuwd hoe je daarvoor zorgt?

Voor nog geen € 9 per maand biedt Bpost de mogelijkheid om je post automatisch door te laten sturen naar je nieuwe adres. Zo vermijd je dat je de eerste weken heen en weer moet rijden tussen je oude en nieuwe woning.

De aanvraag kan je perfect online doen zodat je niet naar een postkantoor hoeft te gaan. Vul simpelweg het elektronische formulier in met alle gegevens die nodig zijn om je dossier te verwerken, evenals de data van de verhuizing. Indien gewenst, kan Bpost ook je verschillende leveranciers op de hoogte brengen (elektriciteit, gas, water en/of je telefoon- en internetprovider).

Concreet moet je een begindatum en een duur kiezen, je oud en nieuw adres opgeven, net als het aantal en de identiteit van de verhuisde personen. Bpost stuurt de brieven dan door naar het door jou opgegeven adres.

Een bijzonder praktische checklist

Bpost heeft ook een zeer complete checklist die je kan gebruiken. Zo ben je er zeker van dat je geen administratieve stappen overslaat.


Terug naar het nieuwsoverzicht