Immo in Brussel: Alles gaat goed!

Het gaat goed met de vastgoedmarkt in België, al is het tegenwoordig vooral Brussel dat hoge toppen scheert…

visit.brussels – Eric Danhier

Met een gemiddelde prijs van meer dan € 450.000 (en een mediaanprijs van iets minder dan € 400.000), worden Brusselse huizen verhandeld aan bedragen die 80% hoger liggen dan het nationale gemiddelde. Hoewel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het kleinste van het land is, is het ook het actiefste wat vastgoedtransacties betreft.

Appartementen zijn enkel duurder aan de kust: de gemiddelde prijs bedraagt ongeveer € 240.000, of toch volgens de notarisbarometer van 2018. Vooral 3-slaapkamerappartementen zijn populair, met een gemiddelde prijs die veel hoger ligt (bijna 42%, voor een landelijk gemiddelde van 33%) dan 2-slaapkamerappartementen. Reken iets meer dan € 335.000.

Wat te onthouden?

Dat investeren in Brussel nog steeds rendabel is. Mobiliteitsproblemen om de hoofdstad binnen te geraken, een rijk cultureel en verenigingsleven en de vele diensten die in onze hoofdstad worden aangeboden, maken dat jongeren zich steeds meer tot Brussel wenden in plaats van tot het platteland, ook al blijft rustig wonen in trek.

De opwaartse trend zal dus waarschijnlijk niet verzwakken, vooral omdat de huidige lage rentetarieven een stimulans zijn om te investeren. Notaris.be zegt hierover aan dat 40% van de kopers van een woning jonger is dan 35 jaar. Deze gegevens hebben betrekking hebben op heel België, al is het waarschijnlijk dat deze waarde ook in Brussel geldt….


Terug naar het nieuwsoverzicht