Video: de villa van Al Capone staat te koop!

11/09/2019 - Immovlan.be

Alphonse Capone was misschien wel de bekendste gangster aller tijden. Hij stond bekend als “vijand nummer 1” in de jaren ’30 en als de peetvader van de Chicago Outfit. Tijdens de drooglegging vergaarde de man zijn gigantische fortuin. Een van de bewijzen hiervan is deze villa in Miami…

De immense villa wordt door Barnes verkocht voor het astronomische bedrag van 11,6 miljoen euro. Al Capone kocht het pand in 1928 voor amper 40.000 dollar.

Rivalen afmaken

Een onbesproken huis is dit natuurlijk niet. Zo zou Capone er in februari 1929 zeven van zijn vijanden hebben laten afmaken. De villa fungeerde ook als alibi nadat de maffiabaas van moorden in Chicago verdacht was.

Feestjes

Al Capone leidde een uitbundig in zijn villa in Miami, waar tal van feestjes organiseerd werden. Hij woonde er tot aan zijn dood in 1947, met uitzondering van de acht jaar in de jaren dertig die hij in de gevangenis had doorgebracht. Na zijn dood bleef de villa tot de jaren zestig in de familie Capone.

De villa zelf

We tellen 6 slaapkamers en een van de meest indrukwekkende zwembaden van de jaren 1930, met een oppervlakte van 160 m². De bewoonbare oppervlakte bedraagt 570 m² en de villa is gelegen in de chique wijk Palm Island in Miami.


Terug naar het nieuwsoverzicht