Deze 3 nieuwe technologieën zullen ons leven binnenkort vereenvoudigen

Een thuisassistent die herinneringen voor belangrijke afspraken stuurt? Een voertuig dat je ‘s morgens voor je deur ophaalt om je naar je werk te brengen? Software om je eigen huis te ontwerpen? Zulke ideeën mogen dan utopisch lijken, in principe kunnen ze werkelijkheid worden.

PropTech Pitch Battle, dat een integraal onderdeel zal zijn van het Realty salon gewijd aan onroerend goed, zal de volgende drie startups voorstellen. Afspraak in Knokke-Heist op 19 en 20 september!

Thuisassistent voor hulpbehoevenden

Om een belangrijke afspraak nooit meer te vergeten en om zo lang mogelijk onafhankelijk te kunnen blijven: in eerste instantie richt het platform zich op senioren en personen die niet onafhankelijk kunnen leven. Cubigo, zoals het genoemd wordt, brengt betrouwbare informatie en nuttige toepassingen samen in één eenvoudig scherm zodat de hulpbehoevende controle krijgt over de zorg, gaande van doktersafspraken tot zelfs videogesprekken met de verpleegkundige. Al deze dagelijkse diensten zijn gedigitaliseerd en kunnen gemakkelijk analyseerd en opgevolgd worden. Dit stelt zulke personen in staat om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Een persoonlijke en milieuvriendelijke chauffeur

Zoals we allemaal weten, zal de auto van morgen waarschijnlijk elektrisch zijn en geen bestuurder nodig hebben. De overheid heeft dit begrepen en De Lijn heeft afgelopen juni al een model getest op een route naar de luchthaven van Zaventem. De startup 2getthere speelt mooi in op dat principe: je voert je bestemming in zodra je in het autonome voertuig stapt, waarna de route wordt berekend en in kaart gebracht. In een groot aantal havens, luchthavens en grote steden werden al zo’n 14 miljoen passagiers met deze technologie vervoerd.

Duurzame en aanpasbare woningen

Dankzij de 3D-printertechnologie is het nu mogelijk om unieke en duurzame architecturale oplossingen te creëren. Vloeren, trappen en zelfs hele gebouwen kunnen nu worden gebouwd middels deze technologie, die tien jaar geleden nog volledig onbekend was. Schiphol Airport in Nederland was een van de eerste plaatsen om te profiteren van de diensten van startup Aectual, gespecialiseerd in de materie. Zij hebben voor de vloer van gekleurd marmer, cement en natuursteen gezorgd. Allemaal geprint met een 3D-printer…


Terug naar het nieuwsoverzicht