4 tips om spinnen te weren in huis

6/09/2019 - Immovlan.be

Heb je last van spinnen in huis, dan nog zie je waarschijnlijk nog maar een heel klein percentage van alle spinnen die er effectief in je huis zitten… De rest zit namelijk verstopt in hoekjes, kieren, gaten en achter je meubels.

Wanneer de herfst stilaan in zicht is, komen spinnen opnieuw uit deze schuilplaatsen. Mannetjes worden actiever omdat ze op zoek zijn naar een vrouwtje, waardoor ze hun web verlaten. Veel mensen hebben angst voor spinnen. Eigenlijk onterecht, spinnen voeden zich met vervelende insecten die wij liever niet in huis hebben en voorkomen zo een ongedierteplaag. Je zou spinnen dus eerder dankbaar moeten zijn. Ben je de spinnen in huis toch liever kwijt dan rijk? Lees dan onderstaande tips hoe je spinnen kan weren in huis.

Gaten dichten

Spinnen verschuilen zich het liefst in hoekjes, gaten en kieren in je woning. Het is daarom aan te raden om gaten en kieren op te vullen of af te dichten. De spinnen zullen dan gauw vertrekken!

Mijd andere insecten

Spinnen voeden zich met andere insecten, zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk andere insecten aantrekt. Vermijd fruitvliegjes door je fruit en groente afgedekt te bewaren en gebruik verlichting die zo min mogelijk insecten aantrekt.

Houd je woning proper

Houd je woning proper, stofzuig regelmatig en verwijder voedselresten die insecten aantrekken. Als er geen prooien aanwezig zijn, zullen spinnen ook niet op zoek gaan.

Citroensap

Citroen, sinaasappels en andere citrusvruchten: daar zijn spinnen geen fan van. Maak daarom zelf een homespray van citroensap en water. Verspreid deze in huis, poets er je raam- en deurkozijnen mee of spuit het in kieren en gaten.


Terug naar het nieuwsoverzicht