Het hoogste gebouw van België binnenkort van Koreanen?

9/09/2019 - Immovlan.be

Brussel kan je niet bepaald met Manhattan vergelijken. Nochtans staan er in onze hoofdstad ook enkele hoge gebouwen, zoals de Zuidertoren en de Financietoren. Laatstgenoemde zou binnenkort in handen kunnen komen van… Koreanen!

Lager wat het dak betreft dan de Zuidertoren (145 meter tegenover 150 meter), maar hoger als we de antenne meetellen (174 meter tegenover 165 meter): de Financietoren  heeft een zeer turbulente geschiedenis achter de rug. De bouw ervan begon in 1968 en werd voor 4 jaar uitgesteld tussen 1974 en 1978. Pas in 1981 stond alles helemaal recht, om nog eens twee jaar later officieel te worden geopend. We tellen 36 verdiepingen, een oppervlakte van 220.000² en, zoals de naam al zegt, biedt de toren een thuis aan de FOD Financiën. Zij huren de kantoorruimtes…

Hoeveel?

Koreaanse investeerders staan klaar om meer dan 1,3 miljard euro op tafel te leggen voor de aankoop van de Brussels Finance Tower. Dat heeft het financiële persbureau Bloomberg afgelopen donderdag aangekondigd. De groep is momenteel in exclusief overleg met de huidige eigenaar, het Nederlandse Breevast.


Terug naar het nieuwsoverzicht