Nieuwe plannen voor het huis van Marc Dutroux

Het is in dit huis in de Rue de Marcinelle dat een van de grootste Belgische drama’s van de laatste decennia heeft plaatsgevonden. Tegenwoordig verkeert het pand in een vergevorderde staat van verval, al zou daar zeer binnenkort verandering in komen. Een aankondiging van La Gazette

Sudpresse L. Dév.

In 1996, kort na de tragedies, sierde een gedenkplaat de gevel van het huis. Vervolgens werd het gekocht door de stad Charleroi en verborgen achter een grote fresco van een kind dat met een vlieger speelt. Daarna ging het de verkeerde kant uit, zoals je hier kan lezen.

Het project werd, zoals aangekondigd in “La Nouvelle Gazette”, onlangs opnieuw opgestart. De werkzaamheden zouden in 2021 van start gaan en drie jaar later afgerond moeten zijn. De bedoeling: het oude Dutroux-huis en het aangrenzende huis afbreken en een klein park in de plaats brengen. Zo wil men een “plaats van ontmoeting en bezinning met behoud van de geschiedenis” creëren. Alles in overleg met de families van de slachtoffers, dat spreekt.

Het project beperkt zich niet tot dit park alleen. Men wil ook de buurt in het algemeen vergroenen en opwaarderen. “Laat ons hopen dat dit project, dat ongeveer een miljoen euro zal kosten, een impuls aan een wijk en zelfs aan de stad zal geven.” In Charleroi ligt de werkloosheid hoog (meer dan 20%) en bevinden veel woningen zich in een slechte staat.


Terug naar het nieuwsoverzicht