Dubai verkeert in vastgoedcrisis

6/09/2019 - Immovlan.be

Sinds ongeveer vijf jaar zit Dubai in een vastgoedcrisis verwikkeld. De prijzen zijn gedaald met ongeveer 15%. En toch zien we nog zoveel nieuwe gebouwen verrijzen.

De heerser van Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, kondigde de oprichting van een comité aan om de crisis op de onroerendgoedmarkt op te lossen, een belangrijke sector binnen het emiraat. De reden voor deze crisis? Een overaanbod van promotors.

“Vandaag hebben we in Dubai een Hoge Raad voor vastgoedplanning gevormd, met als doel een evenwicht tussen vraag en aanbod te bereiken,” zegt Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum op Twitter.  Ook de premier van de Verenigde Arabische Emiraten roept de commissie op om ervoor te zorgen dat elk nieuw gebouw een waarde toevoegt aan de markt, en niet alleen een reeds bestaand aanbod aanvult.

Alarmerende situatie?

Volgens economische voorspellingen zal de sector, die ongeveer 7% van het bruto binnenlands product van Dubai uitmaakt, waarschijnlijk blijven instorten als gevolg van het overaanbod en de economische vertraging als gevolg van lagere olieprijzen.

En toch bouwt Dubai verder

In een megalopolis met futuristische wolkenkrabbers en luxe-appartementen blijven de ontwikkelaars bouwen voor de 2020 World Expo, een evenement dat 300.000 banen moet creëren en meer dan 20 miljoen bezoekers moet aantrekken. Bij deze gelegenheid hopen de promotors de verkoop van veel huizen en kantoren te kunnen afronden.


Terug naar het nieuwsoverzicht