Waarom investeren Belgen steeds meer in… garages?

4/09/2019

Nog niet zo lang geleden hebben we aangegeven dat de gemiddelde prijs van een garage in België bijna 30.000 euro bedraagt. Dit (hoge) bedrag valt gemakkelijk te verklaren: garages zijn tegenwoordig namelijk erg populair bij… investeerders! We leggen uit waarom.

Het mag niet verwonderlijk wezen dat garages het duurst zijn in Brussel en aan de kust. Een parkeerplek vinden, wordt steeds moeilijker, wat een eigen garage steeds aantrekkelijker maakt. “Deze trend is echter niet alleen merkbaar in de hoofdstad”, zei Renaud Grégoire, woordvoerder van de Fédération du notariat, aan de krant Le Soir. “Het fenomeen verspreidt zich zelfs in kleine provinciesteden”.

Waarom garages?

De zeer lage rentevoeten “dwingen” veel Belgen ertoe om hun geld te “verplaatsen” en te investeren in onroerend goed. Daar horen dus ook garages bij, die 5 tot 10% van de beleggersmarkt zouden vertegenwoordigen. Zo’n investering is niet dom: garages dragen immers weinig kosten en onderhoud met zich mee.

Juridisch gezien, is de aankoop van een garage ook heel aantrekkelijk: de opzegtermijn bedraagt amper één maand en een huurder vind je sowieso. De beste aankoop is een garage(box) in een straat waar weinig plaatsen beschikbaar zijn of waar parkeren betalend is. De huurprijs begint meestal bij 60 euro en kan oplopen tot meer dan 250 euro.


Terug naar het nieuwsoverzicht