Top 4 van de mooiste Belgische huizen aan 1 miljoen euro

23/11/2021

Als we weten dat de gemiddelde prijs van een huis in België lager ligt dan € 300.000, denken we dat de panden waarvoor meer dan een miljoen euro gevraagd wordt, bijzonder zeldzaam moeten zijn! Maar dan vergis je je… Het goede nieuws is dat wanneer je het groot lot zou winnen, je keuze te over hebt!

1. Huis in Sint-Niklaas : € 1.049.000

Dit huis biedt mooie en ruime kamers die baden in een zee van licht! Met het centrum van Sint-Niklaas vlakbij en de oprit van de E17 op minder dan 10 minuten, is het een goede basis voor vrije beroepen. Kers op de taart: het huis beschikt voer een uitgestrekte, volledig op het zuiden gerichte tuin van zo’n 1570 m² met zwembad!

2. Huis in Halen : € 1 000 000

Dit unieke eigendom beschikt over een bewoonbare oppervlakte van 674 m². Het huis heeft een indrukwekkende inkomhal met een brede houten trap. Op het gelijkvloers vind je een ruim salon en een eetkamer met houtkachel, een grote uitgeruste keuken met eethoek en een lichtrijk salon tot in de nok. Verder is er op het gelijkvloers een statige bureauruimte en een ruime badkamer. De 3 ruime slaapkamers zijn voorzien van een ingebouwde dressing, en de master slaapkamer heeft een eigen badkamer. Er is ook een wijnkelder (5 m²) en een grote zaal die gebruikt kan worden voor festiviteiten!

3. Huis in Schoten: €1.155.000

Dit prachtige huis werd in de jaren ’30 gebouwd en in 2006 volledig gerenoveerd door architect Erik Block, en vervolgens in 2016 door de binnenhuisarchitecte Rebecca Verstraete. Kort samengevat: de juiste architecturale proporties, geraffineerde details, materialen en merken van hoge kwaliteit… De ‘master bedroom’ beschikt over een dressing en een en-suite badkamer met bad, dubbele inloopdouche, dubbele wastafel en sauna. Het huis heeft ook een verwarmd zwembad met elektrisch rolluik en zonnepanelen, een zeer ruim buitenterras en een charmante boomhut (met elektriciteit).

4. Huis in Lichtervelde : €1.050.000

Dit huis werd gebouwd op een terrein van ongeveer 4.200m² en biedt niet minder dan 390m² woonruimte, met drie ruime slaapkamers en een zeer ruime woonkamer met een fantastisch uitzicht op de tuin, dankzij de grote raampartijen. Coup de cœur: de volledig uitgeruste keuken met kookeiland!