Wespennest verwijderen: waarom de brandweer bellen niet altijd de beste oplossing is

8/08/2019

We zitten midden in de zomer en wespen dringen onze terrassen, onze tuinen en zelfs onze huizen binnen. Hoe je van die beesten afgeraakt? De brandweer bellen, is een mogelijkheid, al is het niet noodzakelijkerwijs de beste oplossing.

In deze tijd van het jaar wordt de brandweer vaak gebeld om wespennesten te verwijderen. Afhankelijk van de regio kan het tot een week duren alvorens ze je komen helpen. Bovendien is de interventieprijs gestegen, in veel gevallen tot ongeveer 100 euro.

Het alternatief?

De goedkoopste oplossing is natuurlijk om zelf de handen uit de mouwen te stelen. Daar bestaan speciale kits voor, verkrijgbaar bij professionals maar ook bij de brandweer en dit tegen een vrij kleine vergoeding (25 euro voor anderhalf uur gebruik). Deze kit bevat beschermende kleding, een overall, een helm, handschoenen en een product om te sprayen.

Durf je de wespen niet zelf te lijf te gaan, doe dan beroep doen op een privébedrijf. Weet echter dat ook hier de kosten kunnen oplopen en dat je nog steeds enkele dagen riskeert te moeten wachten op een tussenkomst.


Terug naar het nieuwsoverzicht