Zit jouw bed vol met bedwantsen? Dat kom je zo te weten…

8/08/2019 - Immovlan.be

Bedwantsen komen in steeds meer Belgische huizen voor. Maar hoe weet je of het jouwe “besmet” is?

Rode puntjes

Bedwantsen zijn insecten die zich voeden met bloed en veroorzaken rode puntjes op de huid. Deze beten zijn niet alleen duidelijk zichtbaar, vaak jeuken ze ook en zijn ze gegroepeerd op hetzelfde deel van het lichaam. Bedwantsen opereren meestal in groep en je riskeert dus tientallen beten per nacht.

Zwarte sporen of bloedsporen

Zijn er zwarte sporen op de lakens, op de matras of zelfs op de vloer of op de muren naast het bed? Dat zouden weleens de uitwerpselen van bedwantsen kunnen zijn. Deze aanwijzingen zijn beter zichtbaar dan de bedwantsen zelf, die licht liever vermijden. Kleine bloedvlekken kunnen ook een alarmbel doen rinkelen. Dat kunnen bedwantsen zijn die je ‘s nachts zelf geplet hebt, bij het omdraaien bijvoorbeeld.

Met het blote oog zichtbaar

In hun volwassen stadium zijn bedwantsen bruin en meten ze tussen 4 en 7 mm. Hun rug is afgeplat en ze hebben geen vleugels. Qua grootte kan je ze vergelijken met een appelzaadje. Twijfel je? Doe dan in het midden van de nacht het licht aan, wanneer bedwantsen actief zijn, en hou je lakens goed in de gaten.


Terug naar het nieuwsoverzicht