Te koop: villa van minderjarige maîtresse Belgische koning

2/08/2019

Dit is het verhaal van een 64-jarige koning die verliefd werd op een meisje zonder adellijke titel, toen nog minderjarig. Hij zou haar overspoelen met dure geschenken, waaronder deze weelderige villa die vandaag voor een duizelingwekkend bedrag wordt verkocht. Met de grote pot van Euromillions kom je niets een toe…

Campari, de Italiaanse groep bekend om de gelijknamige alcoholische dranken, heeft aangekondigd dat er eindelijk een overeenkomst werd getekend voor de verkoop van de villa "Les Cèdres", een prestigieuze residentie van de voormalige Belgische koning Leopold II, gelegen in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d’Azur.

Het pand zal worden verkocht voor € 200 miljoen, waarvan Campari € 80 miljoen zal behouden. Campari is sinds 2016 eigenaar van de villa en heeft in een verklaring niet willen aangeven wie de koper is, maar wel dat de villa bestemd zou zijn voor "privégebruik".

Minderjarige minnares

In 1900 ontmoette Koning Leopold II Blanche Delacroix, een jong meisje van amper 17 jaar oud. Het was onmiddellijk liefde op het eerste gezicht en de vorst overspoelde haar met geschenken, waaronder vastgoed. Zo kreeg ze bijvoorbeeld een kasteel ten noorden van Parijs, net als villa "Les Cèdres" in 1904. Uiteindelijk kreeg de titel van barones. Zelfs na de dood van de koning in 1909 mocht ze het huis houden. In 1924 verkocht ze het pand met bouwjaar 1870 aan Alexandre Marnier-Lapostolle.

Uitzonderlijke villa

Saint-Jean-Cap-Ferrat ligt in de buurt van Nice en wordt ook "het schiereiland voor miljardairs" genoemd. De villa zelf ligt in een prachtig botanisch park van 14 hectare. Het woongedeelte strekt zich uit over 18.000 m2.