Onderdak en 18.000 euro betaald krijgen om… op een Grieks eiland te gaan wonen?

Het eiland Anticythera mag dan al meer dan 1000 jaar bewoond zijn, de laatste jaren heeft het een dramatische demografische achteruitgang gekend. Om dit bijna verlaten eiland nieuw leven in te blazen, lanceerde de burgemeester ervan een promostunt die op zijn zachtst gezegd origineel is. Met dank aan de Los Angeles Times voor de info…

Hij stelt vier families voor om ter plaatse te gaan wonen. In ruil wordt accommodatie en 500 euro per maand geboden en dit 3 jaar lang. Te mooi om waar te zijn? Weet dan dat dit aanbod enkel voor gezinnen met drie kinderen geldt en dat het leven op het eiland niet zo idyllisch is als het lijkt. Er is een groot gebrek aan landbouwers, bakkers, vissers enzovoort en de bevoorrading van het vasteland is niet altijd verzekerd: bij slecht weer gebeurt het soms dat de inwoners wekenlang zelfvoorzienend moeten zijn.

De burgemeester hoopt samen met het bisdom van de plaatselijke kerk het eiland weer te kunnen “bevolken”. Gelukkig is er een energiecentrale, een zoetwaterbron en een bijzonder aantrekkelijke fauna. Toeristen vormen weliswaar een zeldzaamheid. Daat zitten ook de zo goed als ontoegankelijke stranden voor iets tussen.


Terug naar het nieuwsoverzicht