Nieuwe trend: glitterverf! En een professional legt uit hoe je het aanbrengt…

Glitterverf is trending en doet je muren schitteren als nooit tevoren. Voor een optimaal resultaat is echter belangrijk dat je deze tips in rekening neemt…

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Id Paris (@idparisdeco) le

Glitterverf is zeer populair in kinderkamers, al kan je het natuurlijk ook in andere ruimtes aanbrengen. Je kan zelfs een reeds geschilderde muur op een vleugje extra “energie” trakteren en hebt de keuze tussen kant-en-klare glitterverf en de soort die je zelf moet mengen.

Blijf subtiel!

Vermijd overmatig gebruik van glitterverf in huis. Laat het dus bij die ene, glinsterende muur. Je kan het natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld een trap of een inkomhal te accentueren.

Ongeveer 20 g/l

Wie liever geen kant-en-klare glitterverf koopt, kan eigenhandig glitter (hiervoor ontworpen) mengen met normale verf. Kies in dat geval voor matte verf om de glitters beter tot hun recht laten komen. Voor een “gemiddelde” weergave is er ongeveer 20 g glitter per liter verf nodig.

De tweede laag

Als je wel kant-en-klare glitterverf hebt gekocht, gebruik dan dezelfde verf voor beide lagen. Wie daarentegen zelf glitterverf mengt, moet een eerste laag gewone verf aanbrengen en de glitters alleen voor de tweede laag gebruiken.

Nog even wachten…

Voeg niet overhaast meer glitter toe aan het mengsel als je vindt dat de muur nog niet genoeg blinkt. De weergave staat immers nog niet op punt als de verf niet droog is.

Vermijd twee keer dezelfde plaats

Plaatsen die al geverfd zijn, daar moet je geen twee keer met de roller overgaan. Je zou de glitter op de muur immers kunnen bedekken. Vergeet niet om regelmatig te blijven mengen voor een zo homogeen mogelijk resultaat.


Terug naar het nieuwsoverzicht