Dyson-baas koopt duurste appartement van Singapore… Met fikse korting!

11/07/2019

De Britse uitvinder en miljardair James Dyson, die pro-Brexit is, kocht het duurste penthouse van Singapore voor een duizelingwekkende som nadat hij het hoofdkwartier van zijn groep daar had ondergebracht. En toch… deed hij een zaakje!

Belga

Dyson, vooral bekend vanwege de “stofzuiger die geen zuigkracht verliest”, kondigde in januari aan dat het hoofdkantoor zou verhuizen van het Verenigd Koninkrijk naar Singapore en dit om dichter bij de Aziatische markten te zijn. Het bedrijf is in Azië in een stroomversnelling terechtgekomen. Het is zelfs van plan om er binnen dit en twee jaar een elektrische auto te produceren, ver weg van Groot-Brittannië dus, dat tegen die tijd de EU had moeten verlaten. James Dyson kocht het appartement voor bijna 74 miljoen Singaporese dollar (48 miljoen euro), al bij al een aantrekkelijke prijs aangezien er aanvankelijk 100 miljoen Singaporese dollar (65 miljoen euro) voor werd gevraagd.

Bijna 2000 vierkante meter

De ondernemer kocht een “superpenthouse” van 1.960 m2, zo meldde de Business Times zonder enige bronvermeling. James Dyson en zijn vrouw Deirdre zijn sinds 20 juni van dit jaar mede-eigenaars van het pand en dit voor een periode van 99 jaar.

Een eigen lift en drie verdiepingen

Het bedrijf bevestigde dat de oprichter, die inmiddels 72 jaar oud is, een onroerend goed in de stadstaat had gekocht. Dit luxe-appartement in de residentie Wallich is voorzien van een eigen lift en palmt de de bovenste drie verdiepingen in van een 64 verdiepingen tellende toren in het zakendistrict. Het gaat niet verwonderlijk om de hoogste van de stad (290 m).

Duurste appartement in Singapore

Hoewel vastgoedprijzen in Singapore bijzonder hoog oplopen, slaat dit appartement natuurlijk alles. Het telt 5 slaapkamers, elk met een eigen badkamer, een tuin en een terras.


Terug naar het nieuwsoverzicht