Landeigenaar plaatst enorm betonblok tegen zigeuners

11/07/2019 - Immovlan.be

In Portet-sur-Garonne, bij Toulouse, heeft een landeigenaar besloten de toegang tot zijn terrein te blokkeren. De man had al langer problemen met squatters. De Franse krant La Dépêche du Midi is met dit nieuwtje naar buiten gekomen.

Gefrustreerd door het getalm van justitie, heeft de man met behulp van een kraan een 3 ton wegend betonblok op de toegangsweg geplaatst en dit na hier 48 uur lang voor te hebben gewaarschuwd.

Waarom de actie? “Elke keer als zigeuners zich op mijn terrein vestigen, mag ik niets ondernemen”, aldus de grondbezitter. Hij besloot dan maar om de rollen om te draaien door zelf een betonnen blok te plaatsen. Nu is het aan de “squatters” om naar de rechter te stappen teneinde het betonblok te laten verwijderen.

De rondtrekkende groep reageerde intussen erg boos: “Er zijn jonge kinderen in onze groep. Stel je voor dat ze dringend geëvacueerd moeten worden. Hoe gaan we dat doen?” De eigenaar gaf als antwoord dat hij genoeg ruimte heeft gelaten voor een auto maar niet voor een caravan.


Terug naar het nieuwsoverzicht