Van basic tot high-end: dit betaal je voor een videofoon

Van een simpel beeldscherm tot geavanceerde toegangscontrole. De mogelijkheden van een videofoon zijn erg uiteenlopend. Net zoals de prijzen. Jurgen Van Zaelen van BTicino overloopt de prijskaartjes van de basismodellen tot en met de videofonen met… vingerscan. Dit en veel meer over domotica en videofonie lees je deze week op Livios.

In 5 stappen naar een domoticasysteem op maat

Van plan om je woning uit te rusten met domotica, maar weet je niet goed welk systeem het beste geschikt is? Niet verwonderlijk. Er zijn immers heel wat verschillende merken op de markt en het aantal componenten is zeer uitgebreid. Dat maakt een vergelijking tussen de verschillende producten er natuurlijk niet makkelijker op.

Lees meer

Van basic tot high-end: dit betaal je voor een videofoon

Van een simpel beeldscherm tot geavanceerde toegangscontrole. De mogelijkheden van een videofoon zijn erg uiteenlopend. Net zoals de prijzen. Jurgen Van Zaelen van BTicino overloopt de prijskaartjes van de basismodellen tot en met de videofonen met… vingerscan.

Lees meer

Smarthome: privacy en veiligheid

Onze apparaten in huis zijn steeds vaker verbonden met het internet. Hierdoor worden onze woningen in sneltempo intelligenter. Wat zijn slimme toestellen precies en hoe zit het met hun veiligheid?

Lees meer

Domotica bij renovatie: de obstakels

Met een domoticasysteem automatiseer je bepaalde toepassingen in je woning zoals de verlichting, verwarming, rolluiken, schakelaars … Die beheer je dan via één systeem zodat je comfort verhoogt en je energierekening daalt. Bij nieuwbouw heb je carte blanche bij de installatie van zo’n systeem, maar hoe zit dat bij een bestaande woning?

Lees meer


Terug naar het nieuwsoverzicht