Ongezien: 137 jaar voor een bouwvergunning…

12/06/2019 - Immovlan.be

Dit is geen alledaagse situatie en het gaat om een van de meest iconische gebouwen in Barcelona… de basiliek van de Sagrada Familia heeft eindelijk een bouwvergunning gekregen, na 137 jaar illegale werken!

 

De verantwoordelijke van de dienst stedenbouw, Janet Sanz, heeft een historische fout van de stad kunnen rechtzetten, namelijk dat een emblematisch kunstwerk als de Sagrada Familia illegaal gebouwd werd. De bouwvergunning loopt tot 2026, het jaar waarin de laatste steen gelegd zou worden aan deze werf die in 1882 is begonnen!

Een ongelooflijk budget!

De maximaal toegestane hoogte is 172 meter, waardoor het het hoogste gebouw van de metropool zal worden. Het budget? 374 miljoen euro. Volgens het verantwoordelijke bouwbedrijf had Gaudi in 1885 een aanvraag ingediend in Sant Marti, een dorp dat sindsdien een wijk van Barcelona is geworden, en had hij daarop nooit een antwoord gekregen.

Unesco werelderfgoed, maar illegaal!

De Sagrada Familia, ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudi, was met 4,5 miljoen toeristen in 2017 het meest bezochte monument van Barcelona. In 2005 werd het opgenomen als Unesco werelderfgoed. De bouw, die enkel gefinancierd wordt door giften en inkomsten van toeristen, moet in 2026, een eeuw na de dood van de architect, afgerond zijn.


Terug naar het nieuwsoverzicht