Een overgestroomde straat in dit Waalse dorp… terwijl de zon scheen!

7/06/2019

Het stormweer van de afgelopen dagen heeft het centrum van het land niet gespaard, maar het is een heel ander fenomeen dat aan de basis van deze grote overstroming ligt…

 

In Viesville, een deelgemeente van Pont-à-Celles gelegen tussen Charleroi en Nijvel, hebben de inwoners van de Rue des Lanciers afgelopen dinsdag rond 16.15 uur een grote ontploffing gehoord. Vlak na die angstaanjagende knal, zagen ze hun straat onderlopen door een stortvloed aan water! De oorzaak was een grote gebroken waterleiding. Luc Vancompernolle (IC), schepen van openbare werken van de gemeente, verklaarde aan onze collega’s van Sudpresse: “Verschillende inwoners dachten dat het om een ontploffing ging en waren erg bang.”

Op een halfuur tijd heeft de explosie heel wat schade berokkent. Het water, gemengd met  modder, kwam op sommige punten tot een halve meter hoog en de straat is ook 30 centimer omhoog gekomen! Momenteel is de straat gesloten voor verkeer, want “er is een gat ontstaan onder de weg”, legt burgemeester Pascal Tavier (PS) uit. De oude leiding zal natuurlijk hersteld worden, maar de burgemeester betreurt het incident: “De leiding voorzag maar één boerderij van water.”


Terug naar het nieuwsoverzicht