De 5 nieuwste trends in tuinmeubelen

Nu de zon weer schijnt is het tijd om het tuinmeubilair weer in de spotlights te plaatsen. De nieuwste trends? Wij vertellen ze je graag!

Welzijn staat centraal

Tuinmeubilair wordt een heel stuk zachter, meer comfortabel en knus. Het is een trend die zich ook in je huis doorzet. Natuurlijke materialen zijn aan een opmars bezig en winnen terrein. De meubelen mogen ook net een tikkeltje groter, zodat je er comfortabel in weg kunt zakken.

Samen tijd spenderen

Buiten zit je om de batterijen op te laden, maar net zo goed nodig je een heleboel vrienden uit en spendeer je er quality time mee. Dit vertaalt zich in de trend die neigt naar gezelligheid. We kiezen meer en meer voor modulaire tuinmeubelen die we kunnen aanpassen naargelang het aantal gasten. Een grote tuintafel waar veel gasten aan kunnen zitten is een must.

Japanse stijl

Donker hout is in en de minimalistische Japanse stijl past misschien wel uitstekend bij jou.

Bohemian

Ben je fan van Ibiza, dan ben je ongetwijfeld fan van de boho-stijl die zich doorzet in je tuin. Wicker, rotan en een waaier aan kleuren passen perfect bij deze stijl. Het geeft pit aan je tuin, maar het is ook een uitdaging om deze trend goed toe te passen. Een neutrale kleur van vloer is vaak nodig om de rust te bewaren.

Scandinavische stijl

Wie denkt dat de Scandinavische trend over zijn hoogtepunt heen is, vergist zich. Ga voor natuurlijke en neutrale kleuren en vul deze aan met kleurrijke details en lichten. Een houten vloer, die net een tikkeltje donkerder mag, vult het geheel aan.


Terug naar het nieuwsoverzicht