Geconnecteerde verlichting: Philips staat op het punt de eerste generatie Hue met pensioen te sturen

Op de markt gebracht door de Nederlandse groep Philips werd het Hue-systeem geïntroduceerd op de Belgische markt in oktober 2012. Hiermee kunt u de verlichting van het huis met uw smartphone aansturen. De allereerste versie van het systeem wordt niet meer geüpdate.

Momenteel bestaan ​​twee Hue “bruggen”(kleine besturingskasten die verbinding maken met de thuis wifi) naast elkaar op de markt: een eerste ronde versie en een tweede versie in vierkant formaat. De eerste, die bijna zeven jaar op de markt is, zal niet meer worden geüpdate door Signify (de dochteronderneming van Philips). De laatste hiervan is onthuld in februari 2018 om de nieuwe Zigbee 3.0 lampen te ondersteunen.

Signify verplicht zich tot updates van de systeemveiligheid en verbindingsstabiliteit tot 30 april 2020. Na die datum worden er geen beveiligingsupdates aangeboden omdat de verbinding met de server wordt verbroken. Het is dus niet langer mogelijk de gloeilampen en schakelaars thuis te bedienen, en niet ook langer vanop afstand om bijvoorbeeld uw aanwezigheid in huis te simuleren wanneer u weg bent.

Om niet voor verrassingen te komen te staan, adviseert Signify natuurlijk om te kiezen voor een “brug”  van de laatste generatie om elke beveiligingslek te voorkomen. Het is een goede zaak dat Philips met gerichte commerciële acties aanmoedigt om de stap te zetten. Beter nog een paar maanden wachten voordat een nieuw systeem u in verleiding brengt.


Terug naar het nieuwsoverzicht