Jaloezieën: de handigste tips om de juiste keuze te maken

Mensen die van plan zijn om nieuwe raambekleding aan te schaffen, moeten flink wat keuzes maken. Zo staat de vraag centraal welk soort raambekleding gewenst is: duorolgordijnen, houten jaloezieën, rolluiken of ‘gewoon’ standaard gordijnen?

Een minstens even grote uitdaging is, zeker als je kiest voor houten jaloezieen, het bepalen van de goede kleur. Maar hoe kun je, op een slimme en doordachte manier, de goede kleur jaloezieën vaststellen? Zodat jouw raamdecoratie – zowel in letterlijk als figuurlijk opzicht – goed uit de verf komt? Benut onze tips en het kiezen van een goede kleurstelling voor jouw houten jaloezieen wordt meteen een stuk eenvoudiger!

Kleurkeuze bij een modern en industrieel interieur

Als je gaat voor een eigentijdse, industriële uitstraling van jouw woning, dan ik het slim om te kiezen voor zwarte jaloezieën. Met name het contrast dat dit soort houtjaloezieën creëren met de rest van de woonkamer, is prachtig en oogt lekker straks en modern. Een aantrekkelijk voordeel van zwarte jaloezieën is ook dat ze feitelijk tijdloos zijn. Over twintig jaar kun je met zwarte raambekleding nog steeds prima voor de dag komen.

Een veilige keuze: witte jaloezieën

Het is niet verwonderlijk dat witte jaloezieën de meest populaire kleur is onder de beschikbare jaloezieënkleuren. Waarom niet? Eenvoudig omdat houten jaloezieën die wit zijn bij elke huisstijl passen. Of je nu een klassiek ontworpen interieur hebt of in een nieuwbouwwoning woont: met wit maak je hoe dan ook altijd een veilige, en dus slimme, keuze. Verder zorgt de witte uitstraling ervoor dat de kamer lekker rustig oogt, een vriendelijke uitstraling krijgt en – ook niet onbelangrijk – de kamer optisch groter doet lijken.

Grijze raambekleding: kies voor een eigen karakter

Het mooie van grijs is dat deze diverse tinten heeft en daardoor past bij witte en zwarte elementen in jouw interieur. Grijs combineert alle voordelen die witte en zwarte jaloezieën ook te bieden hebben: eigentijds, tijdloos, passend bij elk interieur en een keuze die zowel aansluit bij landelijke woonstijlen als bij industriële interieurs.

Bruinachtige kleuren: hout komt volledig tot zijn recht

Door te kiezen voor een bruinachtige houtkleur jaloezieën kun je het hout in huis perfect tot zijn recht laten komen. Ga je voor warmte, gezelligheid, sfeer en romantiek, dan maak je met houten jaloezieën de juiste beslissing. Vooral in boerderijen, landelijke woningen en wat oudere herenhuizen staat hout geweldig knus!


Terug naar het nieuwsoverzicht