Elektrische fiets meenemen op vakantie: voordelen en tips!

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden onder zowel de jeugd, mensen van middelbare leeftijd als ouderen. Een elektrische fiets is populair om mee naar het werk te gaan, maar ook als stadsfiets of ter ontspanning. Steeds meer recreanten kiezen ervoor om met hun elektrische fietsen op vakantie gaan. Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je een elektrische fiets handig gebruiken om vakantie mee te vieren?

De beste tips en tricks voor als je met jouw e-bike op vakantie wilt gaan, krijg je hier op een rijtje:

Wat een elektrische fiets zo praktisch maakt op vakantie

Het gebruik van elektrische fietsen op vakantie heeft tal van pluspunten. Ideaal is in de eerste plaats dat je tijdens het fietsen geholpen wordt door een elektrische motor, zodat je veel verder kunt fietsen dan normaal. Een fietsvakantie waarvoor je bijvoorbeeld 35 kilometer heen en idem dito terug moet fietsen, is appeltje-eitje en zo gepiept. Ook als je geen superieur conditie hebt. Ten tweede kan je met een e-bike eenvoudig snellere medefietsers bijhouden, zodat je als groep beter en eenvoudiger bij elkaar blijft. En een elektrische fiets is, last but not least, perfect om energie te besparen. Na een lange fietstocht heb je nog ruim voldoende energie om activiteiten te doen en van de omgeving te genieten.

Tips voor gebruik elektrische fiets op vakantie

Cruciaal is om, wanneer je op vakantie gaat met de e-bike, te zorgen dat je oplader niet vergeten wordt en je de juiste aansluitingen hebt voor eventuele afwijkende voltages in het elektriciteitsnetwerk in het buitenland. Controleer van tevoren of je speciale stekkers nodig hebt voor het opladen van de accu van de elektrische bike. Neem in elk geval een reserveaccu mee voor noodgevallen. Wat ook een optie is, is het huren van een e-bike op de plaats van bestemming. Je bent dan verzekerd van een goede fiets die perfect werkt. Nadelig is natuurlijk wel dat je heen en terug richting jouw vakantiebestemming dan met de auto moet reizen.

Ook een georganiseerde vakantie boeken is een mogelijkheid

Een interessante optie is het boeken van een vooraf georganiseerde vakantie. Er bestaan tal van georganiseerde (groeps)reizen of individuele e-bike reizen, die je via reisaanbieders kunt boeken. Vaak tegen voordelige, aantrekkelijke prijzen. Zo kun je met een groep bijvoorbeeld een fietsvakantie van enkele weken boeken naar bijvoorbeeld de Baltische Staten of Duitsland. De keuze qua bestemming is natuurlijk nog veel groter, want fervente fietsers kunnen ook kiezen voor bijvoorbeeld Spanje of Italië.


Terug naar het nieuwsoverzicht