Man kweekt cannabis zodat vader huis kan behouden

Steeds meer Belgen kweken zelf cannabis om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Eén van hen is Aurélien uit Gouy-les-Piedéton, een stadje niet ver van Charleroi.

Wie drugsdealer zegt, denkt meestal aan een jonge knaap die zelf verslaafd is, over een zwaar verleden beschikt en uitgesloten is door zijn familie. Da’s hier niet het geval. Sudpresse onderzocht de zaak.

Op 9 september 2017 werd Aurélien gecontroleerd door de politie omdat hij in het bezit was van cannabis. Na een huisbezoek werden ongeveer 120 plantjes gevonden, net als het nodige materiaal om ze te kweken. Aurélien bekende daarop dat hij samen mijn zijn vader en een vriend een handeltje aan het runnen was.

De reden erachter bleek helaas klassiek: Auréliens vader Dominique kreeg het financieel steeds moeilijker na het verlies van zijn baan en het starten van verschillende bedrijven zonder succes. Aangezien hij bang was om zijn huis te verliezen waar hij met zijn kinderen woonde, kwam het idee bovendrijven om weed te kweken en te verkopen. De heren beschikken trouwens over een blanco strafblad.


Terug naar het nieuwsoverzicht