Vastgoed in België: begin 2019 komt in de geschiedenisboeken

Het aantal Belgische vastgoedtransacties bereikte een hoogtepunt in het eerste kwartaal van 2019. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteerde de Fednot een stijging van 8% en een van 5,5% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2018. De toename is merkbaar in de drie regio’s van het land.

“Het aantal hypotheken voor woningaankopen is nooit hoger geweest dan in de afgelopen drie maanden. Omdat de rente bijzonder aantrekkelijk blijft, neemt ook het aantal transacties op de vastgoedmarkt toe”, aldus notaris Renaud Grégoire.

Alle regio’s in de lift…

In Brussel steeg het transactievolume met 5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Vlaanderen en Wallonië, met respectievelijk 60,8% en 32,3% marktaandeel, zagen hun vastgoedvolume stijgen met ongeveer +8% in vergelijking met een jaar eerder, benadrukt Fednot in een persbericht.

En de meest “actieve” provincie is….

Waals-Brabant is de enige provincie in het land die voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een stijging van de vastgoedactiviteit kent. Het groeipercentage ligt daar ook het hoogst (+19,8% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018).


Terug naar het nieuwsoverzicht