Met € 250.000 vastgoed kopen in Antwerpen, Brussel of Luik: dit vonden we

In België kost een huis gemiddeld 250.000 euro. Afhankelijk van de regio is dit budget ruim voldoende of amper toereikend. Benieuwd hoe het in de grote steden Antwerpen, Brussel en Luik zit?

Antwerpen

Verwacht voor dit budget geen al te grote woonst… Antwerpen is duur en het historische centrum is duidelijk niet voor iedereen. Met € 250.000 op de bank kan je jezelf een mooi appartement of een klein huis van ongeveer 80 m² in goede staat cadeau doen. Dit huisje is wat ons betreft een geval van liefde op het eerste gezicht…

Brussel

© visit.brussels – Jean-Paul Remy – 2017

In Brussel is het, net zoals in Antwerpen, niet overal even duur. Ga je bijvoorbeeld in Elsene of Sint-Lambrechts-Woluwe kijken, zal je achterover vallen van de hoge vraagprijzen. In het centrum van de stad hetzelfde verhaal: daar heb je voor € 250.000 iets gelijkaardigs als in het historische Antwerpen, namelijk een 2-slaapkamerappartement van ongeveer 80 m² en in goede staat. Maar als je op een steenworp afstand van de Grote Markt wil wonen, moet je een paar duizend euro meer rekenen. Wij vallen op dit appartement.

Luik

Luik is duidelijk van een andere orde dan de twee steden hierboven. Voor hetzelfde bedrag heb je geen 80 m² maar… 180 m²! Wij vonden zelfs een huis (150 m²) met garage en tuin. Bewijs nodig? Kijk hier maar.


Terug naar het nieuwsoverzicht