Zet in op duurzame woonaccessoires

Een kaarsje hier, een stoeltje daar. Op zoek naar de leukste accessoires voor in je woonkamer, maar dan zonder je schuldig te voelen over je ecologische voetafdruk? Wees niet bang want hieronder kan je een paar prachtige accessoires vinden, die ook nog eens super duurzaam zijn!

Wollen deken

Een heerlijk zacht dekentje is een absolute must in elk huishouden. ‘s Avonds lekker met een kop thee op de bank en dan naar een goede Netflix serie kijken, heerlijk. Het enige wat je dan nog mist is een fijn deken om je warm te houden op de koude dagen. Niet elk dekentje is echter even zacht én weinig dekentjes zijn echt duurzaam. Hier brengt Yumeko verandering in! Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en ecologische producten. Als je een duurzaam deken wil, look no further. De schapen die gebruikt worden voor het maken van deze dekentjes lopen vrij buiten in Duitsland. De pure scheerwol van merino schapen is van hoge kwaliteit en wordt na het scheren alleen gewassen met natuurlijke zeep. De schapen zorgen zelf voor de prachtige, rustige kleuren. Hier geniet je extra van!

Kalahari lamp

Het Nederlandse merk Good&Mojo is gespecialiseerd in het maken van lampen van hout, rotan en bamboe. Deze materialen geven de ontwerpers bij dit bedrijf genoeg ruimte om met mooie designs uit te pakken! De Kalahari lamp is gemaakt van rotan en dit maakt dat de lamp een ‘luchtige’ sfeer uitstraalt.

Trash me lamp

In tegenstelling tot de kalahari lamp is deze lamp niet om op te hangen, maar gebruik je ze als bureaulamp. De lamp is geheel gemaakt uit eierdozen en kartonpulp. De lamp geeft een gemoedelijke en huiselijke sfeer. De lamp geeft een gedempt licht waardoor het niet snel te overweldigend wordt qua licht. De lamp is wel redelijk breekbaar, oppassen dus! Aangezien het materiaal van de lamp puur uit kartonpulp bestaat kan je het vergelijken met een verstevigde eierdoos.

De Snaaiplank

Een kaasplankje genaamd de Snaaiplank. Het merk Design by Nudu heeft dit leuke en creatieve accessoire ontworpen. De plank is gemaakt van duurzaam hout. Om de zoveel tijd gaat de eigenaar van het merk met het vliegtuig naar Suriname, om daar in de jungle ‘oud’ hout te vinden en mee te nemen. Van dit oude hout worden de producten van dit label gemaakt.


Terug naar het nieuwsoverzicht