Huurders vernielen huis na 1,5 jaar: “nog nooit zo’n vuile mensen gezien”

Dit trieste verhaal kwam ons via Sudpresse ter ore. Een echtpaar was erachter gekomen dat het huis dat ze in Waterloo hadden verhuurd al na anderhalf jaar tot een stort was herleid. De schade bedraagt volgens onze collega’s bijna 70.000 euro…

Sudpresse

Dit huis, bestemd voor 5 personen, werd sinds juli 2017 bewoond door huurders en aanvankelijk was alles in orde. Pas veel later kwamen de problemen, namelijk vanaf november 2018, toen de eigenaars de eerste onbetaalde rekeningen opmerkten. De verhuurders probeerden contact op te nemen met hun huurders maar ze kregen geen antwoord. “Als gevolg daarvan zijn we een juridische procedure gestart,” aldus het koppel aan Sudpresse.

sudpresse

De huurders (9 personen!) zijn inmiddels met de noorderzon vertrokken. Ze hebben zelfs gepoogd om tal van elektrische apparaten mee te nemen. Verder zagen we veel ingestorte muren, een vernield terras, beschadigde deuren en ongeveer 10 m³ afval, dat uiteindelijk door gemeentewerkers werd opgehaald. De financiële impact is groot. “We zitten constant in het rood”, zegt de eigenaar.

De verhuurders zijn dus failliet en laat ons ook de psychologische impact niet vergeten. Ze zijn er zelfs zo van aangedaan dat ze hun huis willen verkopen. Wie Christian en Françoise een handje wil toestoppen (werk genoeg!), kan hen bellen via 02/385.26.78 of op zoek gaan naar Christian De Pues op Facebook.


Terug naar het nieuwsoverzicht