Frans koppel “verkoopt” villa van 1,5 miljoen voor… 13 euro!

Dit is geen grap. Een gepensioneerd Frans echtpaar dat had besloten hun prachtige 19de-eeuwse gebouw te verkopen, heeft dat gedaan voor het uitermate bescheiden bedrag van… 13 euro!

Het prachtige huis (450 m² bewoonbare oppervlakte) heet La Guérinière en ligt in Périgord in Dordogne. Het domein omvat het een zwembad, een vijver, paardenboxen, twee bijgebouwen en dat allemaal op een prachtige locatie in een natuurlijke omgeving. De waarde ervan wordt geschat op 1,5 miljoen euro.

Winnen!

Wie het huis wil, kan het niet kopen maar moet het winnen. Om kans te maken, moet je 13 euro betalen en vervolgens 2 vragen over cultuur en een aanvullende vraag over de financiële waardering van onroerend beantwoorden. De wedstrijd sluit af op 1 december 2019 om middernacht. Volgens de eigenaars zal 1% van het opgehaalde bedrag aan twee goede doelen gedoneerd worden.

Het koopje van de eeuw?

Dat valt nog te bezien. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd en meestal wordt er niet aan alle voorwaarden voldaan, omdat de doelstellingen te ambitieus zijn. Als er geen 150.000 tickets worden verkocht, wordt de wedstrijd bijvoorbeeld al verlengd tot 1 mei 2020. Als op deze datum het vereiste aantal deelnemers nog steeds niet is bereikt, wordt de winnaar een troostprijs aangeboden, namelijk een auto ter waarde… van 17.670 euro. Da’s al lang geen Frans droomhuis meer…


Terug naar het nieuwsoverzicht